Wat is een inboedelverzekering?

Inboedelverzekeringen zijn verzekeringen die mensen kunnen afsluiten voor verzekering van de inboedel tegen schade. Voorbeelden van schade kan zijn waterschade, brandschade of diefstal. Ze vallen onder de brandverzekeringen en worden aangeboden door diverse verzekeringsmaatschappijen waaronder bijvoorbeeld klaverblad met de klaverblad inboedelverzekering. Voor koophuizen en huurhuizen gelden andere verzekeringen. Voor een huurhuis is dat de inboedelverzekering huurhuis.

Zelf Inboedelverzekeringen Afsluiten

Tegenwoordig kan men zeer eenvoudig online inboedelverzekeringen afsluiten. Met slecht een paar klikken op de knop kan je er een afsluiten. Wat voor kosten deze met zich mee brengen kan ook eenvoudig op het internet worden gevonden.

Vergelijking Inboedelverzekeringen

Hieronder volgt een stukje over wat voor vergelijking inboedelverzekeringen allemaal laten zien.
De meeste mensen vergelijken om te kijken wat de goedkoopste of voordelige inboedelverzekering is. Zoals bij alle verzekeringen wil de prijs niet altijd voor 100% zeggen dat het ook een goede of de beste verzekering is. Soms zijn goedkope inboedelverzekeringen beter dan inboedelverzekeringen die een stuk duurder zijn. De goedkoopste zijn dus soms zelfs de beste verzekeringen en men verbaast zich er soms over hoe goedkoop inboedelverzekeringen kunnen zijn.

Wanneer men van plan is om een dergelijke verzekering af te sluiten zal er meestal moeten worden gekeken naar wat de persoon allemaal aan waarde heeft en ook is belangrijk wat voor persoon de verzekerde is. Zo is er bijvoorbeeld de inboedelverzekering student, of juist zakelijk of bedrijven. Een student die op een klein kamertje zit heeft doorgaans veel minder van waarde dan een groot bedrijf dat in een groot kantoorpand zit. Een groot bedrijf heeft dan dus een zakelijke inboedelverzekering nodig. Aan de hand van deze factoren zal de juiste verzekering worden gezocht.

Inboedelverzekering Premie

Zoals bij (bijna) alle verzekeringen zal er ook voor deze verzekering een premie moeten worden betaald. Dit noemt men ook wel de premie inboedelverzekering. Wanneer de verzekerde zijn premie elke periode (doorgaans maandelijks) blijft betalen zal de inboedel gedekt blijven. Dit is 1 van de voorwaarden waar de verzekerde aan moet voldoen. In hoeverre de inboedel gedekt is komt hieronder te spraken.

De premie die een persoon moet betalen voor de verzekering is afhankelijk van wat de verzekerde allemaal verzekerd wil hebben. Zo zijn er bijvoorbeeld de inboedel WA-verzekering, de all-risk, en de opstal inboedelverzekering. Wanneer men zeer goed verzekerd wil zijn en dus bijna alles verzekerd wil hebben kan men meestal het best een all-risk inboedelverzekering af sluiten. Hierdoor kan men zich voor (bijna) alle soorten schade verzekeren. Dit zijn vaak erg uitgebreide verzekeringen.

Laptop Verzekeren Tegen Diefstal

Men kan er ook voor kiezen om slecht bepaalde dingen te verzekeren. Een student die bijvoorbeeld weinig aan waarde heeft maar wel een hele luxe laptop heeft van ruim duizend euro kan er voor kiezen om alleen de laptop te verzekeren. Een laptop inboedelverzekering zal dan ook een stuk goedkoper zijn dan een all-risk inboedelverzekering. Vanwege bovenstaand feit is de inboedelverzekering laptop erg populair aan het worden. Ook kan er worden gekozen voor een verzekering die diefstal dekt. De zogenaamde inboedelverzekering diefstal.
Men kan ook kiezen om een opstalverzekering af te sluiten. Het verschil tussen de hierboven besproken verzekering en de opstalverzekering is dat een opstalverzekering ook de schade aan onroerende zaken dekt. Voorbeelden hiervan zijn een vastgelijmde parketvloer, centrale verwarming of een apart staand schuurtje. Opstal en inboedelverzekeringen zorgen dus beide voor dekking bij schade alleen dekt de opstalverzekering ook de schade aan eventueel aanwezig onroerende zaken. Vergelijk opstalverzekeringen eens met elkaar en ook daar zal men kunnen zien dat er veel verschil zit tussen de opstalverzekering die moet worden betaald en wordt zichtbaar wat de goedkoopste opstalverzekering is.

Premies Vergelijken

Tussen de premie die moet worden betaald voor een opstalverzekering zit wel vaak ook veel verschil. Dit natuurlijk vanwege bovenstaand feit. Een inboedelverzekering valt zoals eerder vermeld onder de brandverzekeringen. Een brand inboedelverzekering dekt de verzekerde tegen brandschade aan de verzekerde objecten.
De reden dat veel mensen deze verzekering niet hebben is omdat zij denken: ‘Afsluiten verzekering is niet nodig’ en ‘Het overkomt mij toch niet!’ . Vaak is dit ook zo, maar wanneer het je toch overkomt is de schade niet meer te overzien en vooral wanneer je het afzet tegen wat deze verzekering kosten gaat.

Inboedel Schade Verzekering

Uw inboedel wilt u graag goed verzekeren. Ongeacht of u een huur- of een koophuis heeft. U heeft dan ook een verzekering nodig die schade dekt die de verzekerde aan zijn inboedel kan oplopen. Het valt dan ook onder de categorie schadeverzekeringen. Er bestaan verschillen tussen de inboedelverzekeringen van de verschillende aanbieders.

Verzekerd Tegen Brand, Storm, Diefstal en Water Schade

Brand, storm, diefstal en water kunnen aanzienlijke schade aan de inboedel veroorzaken. U kunt uw eigendommen hier dan ook tegen verzekeren. Soms zijn ook opruimings- en saneringskosten gedekt. Zo heb je zelf geen gedoe bij schade! Voor sieraden, kunst, antiek en diverse apparatuur geldt vaak een maximum verzekerd bedrag. Let er ook op of de verzekeraar een eigen risico hanteert. Het betreft hier dus een verzekering voor kostbaarheden in uw huis en biedt bescherming tegen diverse soorten schaderisico’s. Soms zijn ook opruimings- en schoonmaakkosten verzekerd. Let dus goed op de dekking en de verschillen hierin tussen de diverse aanbieders, want hierin zitten vaak verschillen. Vraag u af wat u voor uw situatie nodig heeft.